Кошик
453 відгуків
+380 (93) 024-07-37
+380 (99) 375-49-31
+380 (98) 931-65-64
Меблевіз
Кошик

Принцип кухонного трикутника - як організувати його на різних кухнях

Проектування функціональної кухні - це справжній виклик. Організація простору полегшено за принципом кухонного трикутника, який може бути легко введений як на малій, так і на великій кухні.

На кухні багато проблем. Кухня повинна відповідати необхідному обладнанню, мати достатньо місця для зберігання їжі та посуду, достатню поверхню столів для приготування їжі, правильно розташовані джерела води, електрики і світла, при цьому надаючи свободу рухів і дій. Зазвичай кухня це одна із самих маленьких кімнат в будинку або просто прибудова у вітальні, але ми завжди чекаємо від неї організації, яка зробить повсякденну діяльність на кухні легкою і приємною. Одне з іншим дозволяє узгодити основний принцип облаштування кухні - так званий принцип трикутника. Керуючись цим, навіть на маленькій кухні ми отримаємо корисний простір, оскільки воно відповідає ергономічним правилами.

Геометрія з кухні

Принцип трикутника в організації кухні заснований на простому припущенні, що являє собою послідовність дій, які ми виконуємо. Спочатку складаємо і зберігаємо продукти, потім моєму і готуємо, і, нарешті, готуємо або запікайте. Ці три флагманських точки визначають трикутник, який є основою для облаштування кухні, а точніше - розташування її стратегічних елементів - холодильника, раковини і плити. Відстані між елементами цього трикутника важливі - вони мають складати близько 120-200 см, хоча холодильник від дошки можна розділити на більшу відстань. Якщо кімната маленька, відстані можна пропорційно зменшити, а в цілому збільшити.

Проектні дилеми кухні слід знати вже під час купівлі квартири. Пам'ятайте, що на цьому етапі ми можемо вносити технічні зміни у розподіл гідравліки або електрики, і в той же час уникати непотрібних змін у майбутньому. Вважається, що зручна окрема кухня в квартирі максимум для 4 осіб, без місця для їжі, повинна мати як мінімум 8 м2, а зі столом - не менше 12 м2. Варто сумлінно вивчити план кухні і, передовсім, передбачати такі дії, як відкриття шаф, холодильника, посудомийки тощо, а також розміщення столів і стільців. Також потрібно перевірити, чи дає вікно достатньо світла, а якщо ні, подбаємо про його додаткових джерелах.

Форма приміщення і планування кухні

Одним з найбільш важливих рішень, як на відкритій, так і на закритій кухні, є планування кухні - від цього залежить можливість розміщення обладнання, стільниць та кількості простору між ними. Однорядна кухня передбачає розміщення їх на одній стіні, а в L-образній формі - на двох, перпендикулярних один одному. З іншого боку, дворядна кухня набагато зручніше першій і в той же час найпоширеніша - меблі розташована навпроти один одного. U-образне розподіл знаходить застосування у великих кухнях.

Правила планування кухні прості:

  • холодильник не може бути занадто близько до духовці,
  • стільниця повинна мати достатню поверхню
  • шафи над раковиною повинні висіти на відповідній висоті.

Відстань між меблями також важливо, особливо в дворядною кухні - двері відкритих шаф не повинні стикатися і повинні залишати місце для вільного пересування.

Особоважные деталі планування кухні

Кухня повинна дбати про ергономіку. Враховуйте кількість людей, які будуть користуватися кімнатою, їх зростання, а також набір найбільш поширених видів діяльності і використовуваного обладнання. Це допоможе нам визначити напрямок відкривання холодильника, розмір фасадів, висоту шаф і столів, а також розташування духовці або мікрохвильовій печі. В останні роки стало дуже модно будувати духовку або мікрохвильову піч високо над робочою поверхнею. Давайте подумаємо, як це буде працювати на практиці - обмеження можливості доглядати за їжею, не виймаючи її з духовки, може бути дуже виснажливим.

Любителі випікання тортів повинні враховувати нижню стільницю на кухні або хоча б частина розміру столу, розташовану поруч з духовкою. Любителі кави повинні подумати про місце для еспресо-машини, любителям фруктів і овочів - куточок соковижималки. Робоча поверхня та її розподіл надзвичайно важливі.

Кухонні традиції

Практика подсказывает, что чаще всего мы возвращаемся в раковину - поэтому мы часто помещаем ее под окном, откуда мы можем наблюдать за тем, что происходит снаружи. Точно так же мы предпочитаем отдельную кухню с окном, потому что мы можем спокойно работать в ней и проветривать кухню. Несмотря на то, что у нас есть посудомоечная машина, мы по-прежнему собираем большие двухкамерные раковины, а для редко используемого оборудования используются высокие шкафы. Правило треугольника часто является лишь кратким изложением вашего собственного опыта.

Виходячи з цього, при замовленні кухні ми завжди уточнюємо деталі, враховуючи особисті переваги, і тоді кухня прослужить Вам і Вашій родині довгі роки.

Всі варіанти Ви зможете вибрати і замовити кухню в нашому інтернет магазині в розділі Кухні. А наші менеджери завжди допоможуть підібрати необхідні шафки і обладнати кухню відповідно Вашим потребам.

 

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner